Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΗΓΗΣΗ...ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ No1

ΚΟΜΜΙ ΧΑΡΟΥΠΙΩΝ, ΚΑΡΑΓΕΝΝΙΝΗ, ΚΟΜΜΙ GUAR
  • Το χαρούπι φτιάχνεται από τους εδώδιμους λοβούς του σπόρου της χαρουπιάς. Η γλυκιά σάρκα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός υποκατάστατου της σοκολάτας ∙ οι σπόροι χρησιμοποιούνται για να εξαχθεί το «κόμμι του χαρουπιού», που χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής, σταθεροποιητής, και ως πηκτική ουσία τροφίμων (E410) στη βιομηχανία ζαχαρωδών προϊόντων, ποτών και ψημένων προϊόντων.
  • Η καραγεννίνη είναι ένας φυσικός υδατάνθρακας που εξάγεται από το κόκκινο φύκι. Χρησιμοποιείται ως πρόσθετη ουσία πήξης, πύκνωσης ή σταθεροποίησης (E407) και μπορεί να βρεθεί σε επιδόρπια, σάλτσες και στο επεξεργασμένο κρέας.
  • Το κόμμι guar είναι ένας πολυσακχαρίτης που εξάγεται από το φασόλι guar. Το ιδιαίτερα κατεργασμένο κόμμι guar χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως πυκνωτική και σταθεροποιητική πρόσθετη ουσία (E412), ιδιαίτερα στα «ζελεδάκια», το παγωτό και τις σάλτσες σαλάτας.
Πηγή:  http://www.eufic.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου