Πίνακας αλλεργιογόνων που πρέπει να αναγράφονται στις ετικέτες τροφίμων:
- Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη (δηλ. οι σπόροι του σιταριού, της σίκαλης, του κριθαριού, της βρώμης, του kamut ή των υβριδίων τους) και τα παράγωγά τους
- Οστρακοειδή και τα παράγωγά τους
- Αβγά και τα παράγωγά τους
- Ψάρια και τα παράγωγά τους
- Φιστίκια και τα παράγωγά τους
- Σόγια και τα παράγωγά της
- Γάλα και τα παράγωγά του (συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης)
- Ξηροί καρποί, π.χ. αμύγδαλα (Amygdalus communis L..), φουντούκια (Corylus avellana), καρύδια (Jaglans regia), κάσιου (Anacardium occidentale), καρύδι πεκάν (Carya illinoiesis (Wangenh.) Κ. Koch), φιστίκι Βραζιλίας (Bertholletia excelsa), φιστίκια Αιγίνης (Pistacia vera), macadamia και καρύδι του Queensland (Macadamia ternifolia) και τα παράγωγά τους
- Σέλινο και τα παράγωγά του
- Μουστάρδα και τα παράγωγά της
- Σπόροι σουσαμιού και τα παράγωγά του
- Διοξείδιο του θείου και θειώδη άλατα σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 10 mg/kg ή 10 mg/l εκφρασμένα ως SO2.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου