Διαβάζουμε στα συστατικά: ιμβερτοποιημένο σιρόπι ζάχαρης, καστανής ζάχαρης κ.τ.λ. Περί τίνος πρόκειται; Η ζάχαρη είναι ένα δισακχαρίτης, δηλαδή αποτελείται από δύο μονοσακχαρίτες τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Στη τεχνολογία τροφίμων προτιμούμε πολλές φορές να χρησιμοποιούμε τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη ως σιρόπι παρά τη σακχαρόζη (ζάχαρη) αυτούσια γιατί παρουσιάζουν ορισμένα πλεονεκτήματα συγκριτικά με τη ζάχαρη. Τα δύο αυτά σάκχαρα έχουν πιο γλυκιά γεύση, παραμένουν υδαρή και κρυσταλλώνουν δυσκολότερα από τη ζάχαρη.Το ιμβερτοποιημένο σιρόπι ζάχαρης λαμβάνεται με μία διαδικασία που ονομάζεται...ιμβερτοποίηση. Πρόκειται για υδρόλυση που επιτυγχάνεται με θέρμανση υδατικού διαλύματος σακχαρόζης, προστίθοντας τις περισσότερες φορές καταλύτη για να επιταχυνθεί η αντίδραση. Οι καταλύτες που χρησιμοποιούνται είναι είτε ζωικής (σουκράσες) είτε φυτικής (ιμβερτάσες) προέλευσης και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένζυμα κατάλληλα για τη...δουλεία μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου